Register Varend Erfgoed
Update info april 2022
https://rven.info/
https://fvenwinkel.nl/

Aanmelden

Het Register Varend Erfgoed Nederland (RVEN) is een onafhankelijk register. Dit wil zeggen dat alle schepen, die aan de RVEN-toelatingscriteria voldoen, kunnen in het register worden ingeschreven als Varend Erfgoed. Zie ook de kotter-criteria op deze website SKZ. De eigenaar van een kotter moet donateur zijn van de SKZ Kotterzeilen en Kotterbehoud (behoudsorganisatie aangesloten bij de FVEN). Aangesloten kotters kunnen/ worden via de SKZ gemakkelijk ingeschreven.

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verlengen.

Verlengen gaat gewoon via de behoudsorganisatie in uw geval de SKZ. Aan de hand van actuele foto’s wordt bekeken of varend erfgoed (VE) nog aan de geldende VE /VM® criteria voldoet. SKZ heeft een eenvoudig SKZ-verlengformulier. Vraag het aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Passen

Deze zijn dan aan te vragen via de FVEN-winkelwebshop. https://fvenwinkel.nl/

Let op bij aanvragen dat er wel een actuele vervaldatum op de pas komt te staan. Vervaldatum is de datum dat u heeft verlengd. Dus eerst verlengen bij SKZ en dan een pas aanvragen. Passen worden een creditcard format en voorzien met een QR-code. En een foto van bijvoorbeeld uw Varend Erfgoed. De QR-code verwijst naar de website Register met de actuele gegevens van uw geregistreerd Varend Erfgoed in het RVEN-register.

Een pas is niet verplicht immers er staat op de registratie ook een QR-code die je kunt gebruiken. Eenvoudig te kopiëren van de website. (Verlengingsdatum ontbreekt dan).

Wimpels

Voor de Varend Erfgoed wimpels is er eenzelfde proces.

Linkjes

Nieuwe Register voorziet ook in het aanleveren van weblinks. Weblinks die door verwijzen naar uw kotter. Graag ontvangen we die zodat wij ze door kunnen sturen naar RVEN

Schouwen

Kotters kunnen ook een toevoeging “Varend Monument®” krijgen als:

  • De kotter aan de algemene (RVEN) en specifieke SKZ-kottercriteria voldoet,
  • Een referentiejaar (bv via een foto) heeft van ca 50 jaar of langer geleden, waarvan het uiterlijk en de relatie met het referentiejaar/ oorspronkelijke gebruik in voldoende mate is behouden.

SKZ schouwt dan uw kotter op uw verzoek. Op uw verzoek geeft de schouwcommissie SKZ aan op basis van het aangeleverde documentatiemateriaal (foto’s) of uw kotter in aanmerking komt voor een Varend Monument. Schouw is dan noodzakelijk. Dit kost € 50.- en dit moet worden voldaan aan de SKZ., en graag een mailtje naar onderstand e-mailadres.

Normaal wordt uw kotter Varend Erfgoed zonder toevoeging Varend Monument.

Bankrelatie

Stichting Kotterzeilen te Zeewolde: Iban: NL67INGB0006493352 ·bic: INGBNL2A

Zijn er nog vragen stel ze gerust

Schouwcommissie SKZ

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.